Niks doen is geen optie!

Duurzaam gezonde leefstijl & leefomgeving

Momenteel ligt er een enorm grote druk op de zorg & de samenleving, niks doen is geen optie!

Dat is in meerdere opzichten problematisch. Denk maar aan de gevolgen van persoonlijke gezondheidsproblemen, de hoge werkdruk voor het zorgpersoneel, de betaalbaarheid van de zorg, de inzetbaarheid van medewerkers in alle sectoren en niet in het minst een gebrek aan welzijn, vitaliteit en gezondheid voor heel veel mensen. In de woorden van Roeli Prikken: “de vergeten pandemie“.

Ook HIGGS is aangesloten bij Gezond in Drenthe, waar de kartrekker Roeli Prikken in het volgende artikel de huidige situatie schetst: https://www.gezondindrenthe.nl/de-vergeten-pandemie-niks-doen-is-geen-optie

In de woorden van Richard de Leth wordt op een andere, vrij expliciete manier de huidige situatie uit de doeken gedaan, zie deze link .

Mocht je niet doorklikken, dit is zijn conclusie: “dit huidige systeem is zonder gezondheidsvirus onhoudbaar en zit op een doodlopende weg.”

Heel veel redenen dus om in te zetten op een duurzaam gezonde leefstijl & leefomgeving.

Er zijn inmiddels al een groot aantal gezondheidsprofessionals met als focus integrale gezonde zelfzorg, waaronder ikzelf.

Hoe mooi zou het zijn als we kunnen leven in een maatschappij die gezonde keuzes en gezond gedrag stimuleert. Waarbij dergelijk gedrag letterlijk en figuurlijk met de paplepel wordt ingegeven?

Ook in andere gebieden van de maatschappij zie je gelukkig steeds meer de bewustwording dat een duurzaam gezonde samenleving ons allemaal aangaat, dus ook het onderwijs, de supermarkt, de politiek, de industrie, de regering enzovoort. Op een aantal plaatsen ontbreekt echter nog de urgentie. Daarom ook dit stukje om deze bewustwording te vergroten.

Ideale duurzaam gezonde wereldIn mijn ideale wereld staat dit met stip op 1 op ieders agenda. Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Daarbij is mijn stellige overtuiging dat we een gezonde leefomgeving nodig hebben om gezond te kunnen leven, dit kun je niet los van elkaar zien!

Mocht je interesse hebben in één van mijn activiteiten die hieraan bijdragen, wees welkom!

  • Yoga lessen, klik hier voor meer info, start nieuwe reeks per 28 februari 2022.
  • Gecombineerde Leefstijl Interventie COOL (Coaching op Leefstijl), klik hier voor meer info. Let op: start maart 2022!! Er is nog plek!!
  • Persoonlijke begeleiding, neem contact op voor een kennismaking.
  • Ook groepen neem ik graag mee in vitaliteit- en gezondheidsbevorderende workshops; even doorklikken voor nadere info.