Goede voornemens voor 2024?

Ga alvast aan de slag!

Waarom wachten tot januari met goede voornemens??

Begin vandaag met een gezondere leefstijl en voel je in het nieuwe jaar 2024 alvast vitaler!

Eind deze maand begint de 4e GLI COOL groep van HIGGS in Smilde; gezondere gewoontes – gezonder gewicht.

Gezonde leefstijl & preventie

Preventie staat steeds meer in de belangstelling. Het verhogen van vitaliteit & kwaliteit van leven gaat hand in hand met het mogelijk voorkomen van ziekte in de toekomst. Win – win!!

Momenteel zien we de wachtlijsten in de zorg oplopen en ook dat medicatie regelmatig slechts met langere levertijden te verkrijgen is. Daarom voelt het logisch om met meer aandacht voor preventie de kans op ziekte te verkleinen.

Ook in de filmpjes van de Gezonde Generatie vind je veel interessante informatie. De info van de Gezonde Generatie geeft heel goed weer dat er een brede aanpak vereist is, omdat onze huidige leefomgeving veelal ongezond gedrag stimuleert.

Gelukkig is er inmiddels veel meer voorhanden dan alleen het veranderen van leefstijl, te denken valt aan interdisciplinaire hulp (onder meer sociaal en financieel), medicatie of chirurgie. Zie hiervoor ook de netwerkaanpak van de PON .

Overduidelijk is dat een gezonde leefstijl hierin een hoofdrol speelt. Ondersteuning hierbij kan natuurlijk ook individueel, maar alleen deelname aan een GLI – Gecombineerde Leefstijl Interventie wordt vooralsnog vergoed door de verzekeraars.

Meedoen met de GLI COOL in Midden-Drenthe -Smilde?

Dit najaar, meer precies op dinsdag 28 november 2023 gaat er een nieuwe COOL groep van start. Dit keer voor het eerst in Smilde, wat een primeur is, erg leuk!

In het kort is COOL een programma, een zogenaamde Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) die als doel heeft om deelnemers op allerlei manieren te ondersteunen richting een gezondere leefstijl en een gezonder gewicht.

Voor meer info over dit leefstijlprogramma en de voorwaarden voor deelname zie https://higgsdrenthe.nl/categorieen/4_gli-cool/

Interesse? Neem gerust contact op via de link of via de mail: info@higgsdrenthe.nl.

Vitale groet, HIGGS – Trea 🪷🙏