Aan de slag met gezonde gewoontes?

In de basisverzekering, zonder eigen risico. Hoe COOL is dat?

Gezonde gewoontes aanleren? Dan kan!

Sinds 2019 is de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) opgenomen in de basis zorgverzekering.

Voor wie?  Als je overtollige kilo’s kwijt wilt, je aan de slag wilt met gezonde gewoontes en daar wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Op doorverwijzing van de huisarts kun je binnen de basiszorgverzekering, zonder eigen risico, deelnemen aan een programma als bijvoorbeeld COOL.

COOL staat voor Coaching op Leefstijl en is één van de GLI programma’s die je onder voorwaarden kunt volgen, klik hier voor meer info.

gezonde medewerkersDe GLI komt voort uit het Preventie akkoord en heeft als doel de zorgkosten in Nederland te verlagen. De afgelopen 10 jaar zijn deze kosten namelijk verdubbeld en als we niets doen verdubbelen deze kosten de komende 10 jaar nog een keer. Dat wordt onbetaalbaar!!

Veel belangrijker is natuurlijk nog dat er veel gezondheidswinst voor deelnemers is te realiseren en dat is niet in geld uit te drukken. Je realiseert je immers pas hoe waardevol je gezondheid is als je je ziek voelt.

Momenteel is er nog te weinig bekend over de GLI en wordt het allergrootste deel van de doelgroep niet bereikt en dat is erg jammer.

Voor HIGGS alle reden om hier met veel toewijding zoveel mogelijk mensen in mee te willen nemen.

De eerste COOL groep van HIGGS is begin 2022 van start gegaan, superleuk!

Momenteel starten de intakes voor COOL groepen in Beilen en Smilde, iets voor jou?

Wil je meer weten, neem dan gerust contact op.