Zorg goed voor jezelf!

Denk in kansen, wat kan er wel?

Op dit moment zijn er veel problemen die om oplossingen vragen.

Naast de hoge vraag naar zorg zijn er onmiskenbaar ook de te hoge druk op de natuur, een forse daling van de biodiversiteit, de klimaatcrisis, de stikstofcrisis & energiecrisis. De woningnood en inflatie zijn dan nog niet genoemd. Ook de gevolgen van geopolitieke spanningen op alle levensgebieden zijn voor heel veel mensen groot! De onzekerheid is voelbaar in de maatschappij.

Het is een enorme uitdaging om positief te blijven en vooral te kijken naar wat er wel kan!

In deze tijden van onrust en transitie vind ik het persoonlijk soms best lastig om keuzes te maken, wanneer doe je het nou goed? En in het verlengde daarvan; hoe zorg je in deze onrustige tijden toch ook zo goed mogelijk voor jezelf? Waar heb je zelf invloed op?

Als je goed inzoomt en helder analyseert, zoals gedaan wordt in het boek ‘Een pleidooi voor echt eten’ van Michael Pollan, dan kun je er niet omheen dat minderen met vlees, zuivel en sterk bewerkte ‘voeding’ echt veel gezondheidswinst oplevert. Dit terwijl er ook veel tegengeluiden en nog meer commerciële belangen die iets anders beweren.

Maar hoe dan en wat eet je dan wel?

 

 

Een heel mooi voorbeeld van kijken naar kansen vond ik in dit artikel, waarbij de vele voordelen van het meer verbouwen én eten van peulvruchten uiteen worden gezet. Fransjan de Waard legt ook helder uit hoe het een en ander samenhangt. Gezonde voeding, een gezonde bodem en de stikstofproblematiek spelen hierbij allemaal een rol.

Het geeft ook juist heel veel aanknopingspunten om te kijken naar wat we wel op ons land en op ons bord zouden kunnen hebben.

Het boek ‘Bonen, erwten en linzen‘  geeft in aanvulling daarop veel mooie recepten en inspiratie:

Gezond voor de bodem, de natuur en voor de mens!

Juist ook in deze onzekere tijden is het raadzaam om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen, wat ervoor zorgt dat je vitaliteit, weerstand en veerkracht vergroot worden.

 

Wil je ook graag gezonder leven?

Weet je niet goed waar te beginnen en zoek je iemand die je daarin op weg kan helpen?

Graag kijk ik samen met jou naar wat er in jouw leven op dit moment wel kan en waar kansen liggen, ik ontmoet je graag.

 

Neem gerust vrijblijvend contact op via de mail: info@higgsdrenthe.nl of via What’s app: 06-53120165,

of klik hier voor het contactformulier.