GLI COOL Groep Beilen – Westerbork eo

Overgewicht te lijf met GLI COOL

In de huidige tijd is het aantal mensen met overgewicht en obesitas gegroeid ten opzicht van zo’n 15 jaar geleden. Drenthe is daar helaas koploper in vergeleken met andere provincies.

Het risico op hiermee verband houdende aandoeningen wordt daarmee verhoogd en de druk op de gezondheidszorg wordt ook groter. In combinatie met een vergrijzing van onze bevolking en krapte op de arbeidsmarkt kan dit behoorlijk lastig gaan worden, iets wat ons allemaal raakt. Los nog van het feit dat overgewicht en de mogelijke bij-effecten ook op persoonlijk vlak zo zijn nadelen kan hebben.

Binnen het Preventie-akkoord van de overheid bestaat de mogelijkheid om middels een wat langer traject, de GLI = Gecombineerde Leefstijl Interventie, aan een gezondere leefstijl te werken. Samen met anderen, maar ook met voldoende ruimte voor individueel maatwerk.

COOL – Coaching op Leefstijl is de GLI die HIGGS uitvoert, kijk hier voor meer info over COOL.

Vanwege de urgentie is dit zo laagdrempelig mogelijk ingezet: binnen de basisverzekering en zonder eigen risico. Geen enkele belemmering om hier aan mee te doen. Bij veel mensen echter nog niet bekend, vandaar ook dit bericht.

2e COOL groep in Beilen – op naar een gezondere leefstijl

Eind van dit jaar is HIGGS met de 2e GLI COOL groep van start gegaan. Een diverse groep deelnemers heeft al weer een aantal positieve stappen gezet. Alle leefstijlthema’s komen voorbij; voeding, beweging, gedragsverandering, ontspanning, zingeving, verleidingsstrategieën, mindset, omgaan met emoties, enzovoort. Structurele leefstijl aanpassingen vragen tijd, daarom een programma dat je 24 maanden met raad en daad bijstaat, tevens een groep met lotgenoten die hierin samen optrekt.

Doe je mee?

Heb je overgewicht en wil het nieuwe jaar 2023 goed van start gaan, dan kun je nog instromen!

Via je huisarts of praktijkondersteuner kun je worden doorverwezen, dan met vermelding HIGGS – COOL – Trea.

Steeds start er bij voldoende aanmeldingen een nieuwe groep in Midden Drenthe, zodat je zo spoedig mogelijk kunt starten. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers zijn de fysieke groepssessies in Smilde, Beilen of Westerbork. Ook het tijdstip zullen we dan zo goed mogelijk gezamenlijk afstemmen.

Dus heb je belangstelling of heb je nog vragen, laat het vooral weten.