Designed2Move – bewegen is essentieel!

Beweging

Zonder beweging geen leven! Daarmee trappen we af in de workshop Designed2Move.

Het leven ontstaat door beweging: twee cellen komen samen en vanaf dat moment begint het wonder van een nieuw leven. Een spectaculair en wonderbaarlijk proces!

Het leven bestaat voor het overgrote deel uit beweging & (mee)bewegen, daar zijn we dan ook uitstekend voor toegerust.

Sterker nog, zelfs in stilstand beweegt er ongelooflijk veel in je lijf. Denk maar eens aan ademhaling, hartslag en bloedsomloop, de hormooncycli, spijsvertering en celvernieuwing bijvoorbeeld. En dat is nog lang niet alles.

Continue wordt er ook van je gevraagd om je aan te passen, mee te bewegen. Prettige en onprettige gebeurtenissen, situaties in de wereld om je heen, gedrag en invloed van andere mensen, enzovoort.

Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het lichaam is alles volop in beweging, non stop!

Stilstand is achteruitgang

Niet meebewegen is geen optie, inactiviteit levensbedreigend!

Uit eigen ervaring; “You can walk through the valley of death, just don’t camp there”.

Blijf stappen zetten, hoe klein dan ook, op welke manier dan ook! In beweging blijven is een van de pijlers van een gezonde leefstijl. Alles staat of valt met veerkracht en beweging.

Move it or lose it is een lijfspreuk die maar al te waar is en dit geldt in het bijzonder ook voor je lijf. Datgene wat je niet of te weinig gebruikt gaat degeneren en wordt minder sterk en veerkrachtig.

Zo blijkt ook uit een nood oproep van de World Health Organization aan overheden om mensen meer in beweging te krijgen. Volgens hun berekening gaat een inactieve leefstijl ons anders jaarlijks 27 miljard dollar kosten!

Ook het Kenniscentrum sport en beweging heeft deze zomer in een artikel  de onderzoeksresultaten gepubliceerd waaruit blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders de beweegrichtlijnen niet haalt.

Inspiratie

Zoek je inspiratie, achtergronden en enthousiasme op dit onderwerp voor jouw team of organisatie?

Met Designed2Move leggen we hier het vergrootglas op!

Zodat nadien iedereen goed geïnformeerd en extra gemotiveerd meer in beweging komt.

Voor meer info neem gerust contact op met HIGGS.