Vitale ondernemer oud

Vitale ondernemer oud

Optimale & duurzame inzetbaarheid

Een grotere arbeidsparticipatie van beide partners, zorg voor kinderen en/of ouders, toenemende druk op werknemers en krapte op de arbeidsmarkt.
Een hele uitdaging om medewerkers fit, gezond en weerbaar te houden.
Vitale medewerkers zijn krachtiger, energieker, creatiever en gemotiveerder. Dit blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van het World Economic Forum. Medewerkers met een goede gezondheid zijn 83% productief, bij medewerkers met een slechte gezondheid is dit slechts 65%.

Meer inzicht in wat daarbij een rol speelt en concrete handvaten leveren vitalere en gezondere medewerkers op. Een daarmee gepaard gaande verbetering in vitaliteit en productiviteit kan zorgen voor een daling van 15% van de verzuimkosten. De immateriële winst is moeilijker te meten, maar wel degelijk ook van belang!

Traject vitaliteits verbetering

Vitaliteitsscan afdeling

In een dagdeel wordt met de medewerkers samen geïnventariseerd wat er speelt,
wat goed gaat en wat beter kan. Ook wordt er gewerkt aan een prioritering en een
aanzet tot verandering. (Afdeling bestaat uit 6 tot 12 medewerkers, als dit er meer zijn graag nader overleg.)

Vitaliteitsscan per medewerker

(altijd vrijwillig)

Het integraal in beeld brengen van alle aspecten die een relatie hebben met vitaliteit inculsief samenhang. (oa fysiek, mentaal & emotioneel) Vooraf vult de medewerker een vragenlijst in: in 1 á 1,5 uur wordt deze met betrokkene besproken.

Vitaliteitstraining(en)

Afhankelijk van hetgeen hier uit komt een training met doelstellingen ten aanzien van de aspecten die verbetering behoeven; deels groepsgewijs en waar gewenst of nodig individueel.

Neem gerust contact op voor meer info of een voorstel op maat!

Een vitale aanvulling op uw programma?

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl. Ook werkgevers zien het belang hiervan steeds vaker in. HIGGS biedt professionele en kwalitatieve ondersteuning voor een gezonde leefstijl!

Beweging

Wilt u de aanwezigen graag in beweging zetten of weer van nieuwe energie voorzien voor
de rest van uw programma?

Dan is fysiek bewegen met de HIGGS methode een goed begin! Dit kan op ieder niveau met eventueel extra aandacht voor kracht, flexibiliteit of uithoudingsvermogen. Bij mooi weer kan dit bij voorkeur ook buiten!

Voeding

Een lunch in uw programma? Eten moeten we toch.

Gecombineerd met achtergronden over wat voeding voor ons doet en welke voeding ons lichaam eigenlijk nodig heeft, slaan we twee vliegen in een klap. Lekker eten met daarbij ook meer inzicht in gezonde voeding is binnen het HIGGS concept vanzelfsprekend!

Ontspanning

Tussendoor of als afsluiting van uw programma een moment van ontspanning?

Uw boodschap zal zeker beter blijven hangen! Hoe kan dat eruit zien? Wat brengt je dat? HIGGS heeft een set ontspanningstechnieken ontwikkeld met daarbij naar behoefte theorie over ontspanning én spanning.

Invulling op maat……., wat speelt er?

Invulling passend bij uw programma of vitaliteitsthema is natuurlijk mogelijk, te denken valt aan: stress hantering | balans houden | grenzen bewaken | speciaal voor vrouwen: hormonen vs leefstijl | vooraf spreken we de wensen, doelen en mogelijkheden door!