For women only

Gezondheid op de werkvloer

Bij organisaties is er steeds meer aandacht voor het welzijn van de mensen die er werken, wat een erg goede ontwikkeling is!

Dit draagt bij aan een prettige sfeer, een beter functioneren en een gezonder mens.

Voor een organisatie / werkgever zijn de kosten bij arbeidsongeschiktheid hoog. Er is winst te halen als medewerkers goed in hun vel zitten en het ziekteverzuim laag is.

Vrouwen op de werkvloer

Zo’n beetje de helft van onze beroepsbevolking bestaat uit vrouwen. Het is een groot goed dat de arbeidsparticipatie van vrouwen de afgelopen 50 jaar gemeengoed is geworden, zodat een ieder zijn talenten kan gebruiken.

Vrouwengezondheid

Wel komen we er steeds meer achter dat het lichaam van vrouwen toch echt anders werkt dan dat van mannen. Vooralsnog werden bijvoorbeeld medicijnen vooral bij een soort van standaard personen, mannen dus, getest. De uitkomsten van deze onderzoeken blijken toch minder van toepassing op vrouwen als zij dat medicijn dan uiteindelijk gaan gebruiken. Bij vrouwen is het ingewikkelder om onderzoek te doen, omdat de hormoonschommelingen de werking en dus ook de uitkomsten beïnvloeden. Gelukkig wordt dit nu vaker wel meegenomen bij het testen van medicatie.

Nog liever gebruik je natuurlijk zo min mogelijk of liefst geen medicatie, dat spreekt voor zich. Gezond leven en goed voor jezelf zorgen vermindert het risico dat je medicijnen hoeft te gaan gebruiken.

HIGGS neemt alle vrouwelijke medewerkers graag mee naar de wereld van hormonen & leefstijl met de workshop For Women Only. Dit draagt bij aan meer kennis en bewustzijn voor optimale zelfzorg voor vrouwen. Wat kun je verwachten?

For women only:

  • Hoe werken al die hormonen in je lijf?
  • Hoe houd je je lichaam & geest zo gezond mogelijk?
  • Op welke aspecten van je leven, anders gezegd je leefstijl, kun je zelf invloed uitoefenen?
  • Vooral in combinatie met hormonen die dus inderdaad bij vrouwen gedurende het hele leven in meer of mindere mate je welzijn ook behoorlijk kunnen beïnvloeden.
  • Een half uur oefeningen, deels ook yoga om je lichaam te helpen balans te houden.

Haal jij ook het beste uit jouw vrouwelijke medewerkers?